Niemal każda lodziarnia jest wyposażona w automat do bitej śmietany. W przypadku awarii koszty jego naprawy często dochodzą nawet do kilku tysięcy złotych. Poniżej przedstawio...
Sacharydy to cukry, znane człowiekowi jako naturalne źródło energii. Nieoznacza to jednak, że można bezkarnie zajadać się aż
dym rodzajem i dowolną ilością cukrów, gdyż może...
Gofry są doskonałym uzupełnieniem menu w sezonowych lodziarniach. Sprzedaż gofrów wyraźnie wzrasta, gdy temperatury powietrza nie zachęcają do kupowania lodów.
Należy sobie zadać przewrotne pytanie - czy faktycznie istnieje jakaś różnica między lodami włoskimi a innymi lodami? Przecież „gelato” to po prostu włoskie słowo, które oznacza...
Podczas pracy maszyny do lodów chłodzonej wodą do sieci kanalizacyjnej wypływa z woda. Na jej podstawie możemy wstępnie zdiagnozować sprawność układu systemu chłodzenia.